20 de gener, 2011

Inauguració exposició dels Benefactors

Els benefactors que han fet possible l’Hospital Sant Jaume es donen a conèixer al Museu Comarcal de la Garrotxa


l’Hospital Sant Jaume ha acumulat al llarg dels segles un important fons pictòric que constitueix una autèntica col•lecció de retrats que pertanyen a diferents èpoques i que han estat elaborats amb formes i composicions diverses. La majoria de les obres són olis sobre tela que responen al costum que van adoptar alguns benefactors a partir de mitjans del segle XVIII de fer-se retratar. En aquest sentit, la col•lecció destaca per la seva importància històrica ja que permet conèixer alguns dels patrons i principals benefactors de l’Hospital Sant Jaume dels segles XIX i XX.
El 2004 el Museu Comarcal de la Garrotxa va acceptar aquestes 33 obres procedents del fons de l’Hospital Sant Jaume, peces que els conservadors han inventariat i restaurat, i ara, algunes d’elles es poden veure a la Sala Oberta del Museu Comarcal.
Durant la inauguració de l’exposició “La col•lecció de benefactors de l’Hospital Sant Jaume d’Olot” els assistents van poder conèixer la importància i el context històric de les obres en una visita guiada a càrrec del comissari de la mostra, l’historiador Miquel Àngel Fumanal, que va destacar que “es tracta d'un dels conjunts de pintura olotina més importants dels coneguts fins ara”.
A més, la restauradora Eulàlia Soler van desvetllar els secrets i tècniques de la restauració de les peces, com per exemple la “Magdalena penitent”; una de les obres que va requerir més hores de feina. Els treballs realitzats han donat els seus fruits i han permès redescobrir-la, ja que Magdalena abans del procés de restauració era morena mentre que la original llueix una cabellera rossa.
La mostra es podrà veure fins el proper 13 de febrer i s’oferiran diverses visites guiades personalitzades. Mentrestant podeu veure’n un petit tastet al bloc dels 700 anys de l’hospital  http://700h.blogspot.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada