30 de novembre, 2010

LA COL•LECCIÓ DE BENEFACTORS


Retrats del fons de l’Hospital Sant Jaume d’Olot

Sense que es coneguin els motius, des de mitjan segle XVIII s’inicià la tradició entre alguns benefactors de l’Hospital Sant Jaume d’Olot de fer-se representar en retrats pintats a l’oli. Com a conseqüència, l’Hospital ha acumulat al llarg dels segles un fons pictòric que constitueix una autèntica col·lecció de retrats que pertanyen a diferents èpoques i que han estat elaborats amb formes i composicions diverses. Sens dubte es tracta d’un dels conjunts de pintura olotina més importants que es coneixen fins ara.

L’exposició presenta una selecció d’obres a partir d’un fons més extens, dipositat majoritàriament al Museu Comarcal de la Garrotxa. És una ocasió única per a conèixer de primera mà aquesta col·lecció, tant important com poc coneguda que, a més, obre noves vies de recerca per a explicar la consolidació de la tradició pictòrica local i el context que propicià la fundació de l’Escola de Dibuix d’Olot.

La “Col·lecció de benefactors” és un conjunt especialment interessant no tant per la seva qualitat pictòrica sinó perquè els retrats són una mostra inèdita i impagable de la realitat quotidiana dels ciutadans del període, el seu físic, la indumentària, els costums, els oficis, etc., així com de l’arquitectura urbana d’Olot al llarg del temps.


Inauguració: divendres 17 de desembre de 2010 a les 19.30 h
Dates de l’exposició: del 17 de desembre de 2010 al 13 de febrer de 2011

Coincidint amb la inauguració de l’exposició es farà també la presentació del llibre “700 anys d’Hospital Sant Jaume a Olot”, a càrrec de Miquel A. Fumanal , Jep Costa i Xavier Solà.

Sala Oberta del Museu Comarcal de la Garrotxa
C/ Hospici, 8  17800 – Olot
Tel. 972-271166


Horaris: feiners de 10 h a 13 h i de 17 h a 20 h
Dissabtes, diumenges i festius: d’11 h a 14 h i de 17 h a 20 h
Dilluns tancat
Dilluns 6 de desembre obert en horari de festius
24 i 31 de desembre tarda tancat
25 de desembre i 1 de gener de 2011: tancat
6 de gener de 2011: obert en horari de festius

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada