13 d’octubre, 2010

L’Hospital Sant Jaume obre les portes a la seva història

A partir d’aquesta setmana aquells que ho desitgin podran participar en les Jornades de Portes Obertes de l’Hospital Sant Jaume. Una iniciativa que permetrà al visitant viatjar en el temps tot recorrent els passadissos del centre visualitzant fotografies antigues, estris que actualment estan en desús o maquinària obsoleta. Tots ells, elements que tenen molt a veure amb l’evolució mèdica i històrica que ha patit l’hospital en els seus 7 segles de vida. 

 El material exposat al passadís de direcció forma part del fons propi de l’Hospital Sant Jaume que ha estat classificat pel Dr. Josep Maria Corominas, i objectes que han estat cedits per la família del Dr. Jordi Moret.

 
D’altra banda, les fotografies han estat recopilades de diversos fons públics i privats com per exemple el de la família del Dr. Joaquim Danés, que avui dia encara manté una estreta vinculació amb la nostra institució.
Els textos que acompanyen les imatges i que ressegueixen el pas dels segles en les lones distribuïdes per diversos espais del centre han anat a càrrec de l’historiador Miquel Àngel Fumanal, que també ha tingut cura de la datació de diversos materials exposats i de la tria de documents i imatges que il·lustren aquest recorregut històric i pictogràfic.
Els visitants podran, doncs, gaudir d’un viatge al passat sense sortir del que ha estat, des de fa set segles, el centre sanitari de referència de la Garrotxa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada