13 de setembre, 2010

La portalada renaixentista de l'Hospital millora d'aspecte

El mes de juny de 2010 van finalitzar els treballs de conservació i restauració de l'antiga portalada renaixentista de l'Hospital Sant Jaume d'Olot, que data de mitjan segle XVI. Aquesta és una de les poques construccions que resten a la ciutat d'aquesta època. En motiu de la celebració dels 700 anys de l'Hospital es va creure que era una molt bona ocasió per a dur a terme una intervenció de conservació preventiva.
A banda de la degradació deguda al pas del temps, després de quasi cinc segles, la façana patia greus alteracions degudes principalment a una estructura molt desigual de la pedra, que la torna molt sensible a la intempèrie.
El tractament realitzat a la portalada, amb l'objectiu de contenir el procés de degradació del monument i conservar-ne l'autenticitat, ha consistit en laneteja de totes les esquerdes i esqueixaments mitjançant bisturí i aspiració,desinfecció i consolidació de la pedra, fixació dels elements amb risc de pèrdua (cornisa) i tapament de les fissures mitjançant injeccions de morters de calç i pols de pedra. També s'ha posat una protecció de zinc sobre la cornisa i els capitells. 
La restauració ha estat finançada pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, l'Hospital Sant Jaume d'Olot i l'Ajuntament d'Olot i els treballs han anat a càrrec del restaurador Olivier Mayère.
Olivier Mayère

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada