28 de setembre, 2010

El 700 aniversari de l'Hospital, a la Volta pels Volcans

El passat dissabte dia 26 de setembre va tenir lloc a la nostra ciutat la segona edició de la Volta pels Volcans, que organitza el Centre Excursionista d’Olot. Tot i tractar-se d’una cursa oberta a tothom, amb motiu del 700è aniversari de l’Hospital Sant Jaume es va crear un premi especial amb la intenció que els hospitals de la demarcació poguessin participar en aquesta celebració. En total van ser cinc els centres hospitalaris que van decidir acompanyar-nos en aquesta jornada esportiva, sumant gairebé una cinquantena de corredors als més de 200 que ja s’havien inscrit a la prova que organitza el CEO.
L’Hospital de Palamós es va fer amb la victòria de la categoria especial d’hospitals, seguit dels amfitrions, els corredors de l’Hospital Sant Jaume d’Olot.

El recorregut va transcórrer entre els quatre volcans de la ciutat, i tot i tractar-se d’una cursa de muntanya, aquesta no era excessivament llarga; s’havien de recórrer 13 quilòmetres i mig d’un traçat no massa tècnic.

I per aquells a qui córrer se’ls feia massa feixuc, es va habilitar una ruta per fer a peu i que va estar amenitzada amb explicacions sobre la fauna i la flora del riu Fluvià a càrrec dels educadors mediambientals de TOSCA.
Un cop finalitzada la cursa i la caminada guiada els participants, seguidors, familiars i acompanyats dels corredors dels equips dels hospitals van poder recuperar forces a l’arrossada popular, organitzada per la Comissió dels 700 anys de l’Hospital Sant Jaume, a les Fonts de Sant Roc. Un àpat cuinat amb productes frescos de la Plaça Mercat i amb els postres que molt amablement va donar la cooperativa La Fageda.

A tots ells, als participants i especialment al CEO per haver creat el premi especial, moltes gràcies.